Man en vrouw samen in de keuken

Samenwonen en / of trouwen

Waar krijgt u mee te maken als u gaat samenwonen en / of trouwen? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Samenwonen / trouwen

Als u gaat samenwonen of trouwen, worden twee gescheiden administraties (gedeeltelijk) één. Dat heeft een aantal gevolgen op financieel en fiscaal gebied. We zetten belangrijke aandachtspunten voor u op een rij.

 

Fiscaal partnerschap biedt grote voordelen

Bent uw gehuwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of bent u samenwonend en staat u gezamenlijk ingeschreven op hetzelfde woonadres en heeft u een notarieel samenlevingscontract afgesloten, dan bent u verplicht fiscaal partner. Dan kunt u fiscale voordelen naar wens verdelen tussen u en uw partner. Zo kunt u bijvoorbeeld de hypotheekrente volledig ten laste laten komen van degene die het meeste verdient om zo het meeste te profiteren van de aftrek. Twijfelt u of de belastingdienst u als fiscaal partner ziet en wilt u meer inzicht in de consequenties daarvan? Neem dan contact met ons op

 

Ontdubbeling van uw verzekeringen verlaagt uw premielasten

Als u gaat samenwonen, heeft u nog maar één inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering nodig. Ook kunt u vaak beter twee auto's op één verzekering onderbrengen. En zo zijn er meer voordelen te halen. Wij gaan graag met u in gesprek om uw totale verzekeringspakket onder de loep te nemen en te ontdubbelen. Dat levert u naast financieel voordeel, ook veel overzicht op.

 

Van twee hypotheken naar één

Als u beiden een koopwoning had en nu gezamenlijk een huis koopt, is er een aantal zaken waar u op moet letten, zoals:

  • de bijleenregeling; een vrij complexe fiscale regeling die ervoor kan zorgen dat u niet het totale hypotheekbedrag kunt aftrekken
  • wat doet u met de bestaande levensverzekering bij de overgang van één of twee individuele hypotheken naar één gezamenlijke?
 

Gezamenlijk vermogen opbouwen

U wilt samen iets opbouwen, ook in financiële zin. Laat u altijd goed informeren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van vermogensopbouw.

 

Financiële planning levert veel op

Met een financieel plan werkt u concreet toe naar inkomenszekerheid en een grotere mate van financiële onafhankelijkheid en vrijheid. Een financieel solide toekomst begint vandaag met het opstellen van een financieel plan. Een goed financieel plan heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Stel ons gerust uw vraag