Pechhulp tijdens autovakantie

De vakantieperiode komt eraan. Dan wil je natuurlijk vooral genieten en niet te veel nadenken over de risico’s die je loopt. Toch is het goed om te controleren of je bij pech onderweg een pechhulpdienst kunt inschakelen.

Dame zet gevarendriehoek bij auto met pech
Nieuws
Datum: 13-06-2023

Hieronder de meest voorkomende dekkingen voor hulp bij pech onderweg:

Lidmaatschap ANWB

Een van de bekendste diensten is de wegenwacht van de ANWB. Er zijn diverse abonnementen mogelijk. Nederland of Europa. Ben je lid van de ANWB wegenwacht? Controleer dan het dekkingsgebied en of vervangend vervoer is inbegrepen.

Mobiliteitsgarantie autogarage of dealer

Via je autogarage of dealer kun je een vorm van mobiliteitsgarantie afsluiten, dit ook vaak met Europadekking. Sta je met pech onderweg? Dan kun je het alarmnummer van de aangewezen alarmcentrale bellen.

Pechhulp dekking op je autoverzekering

Bij sommige verzekeraars kun je pechhulp meeverzekeren als aanvullende dekking op je autoverzekering. Bij pech kun je dan het alarmnummer van de autoverzekeraar bellen. Hier heb je ook vaak de keuze tussen Nederland of Europadekking.

Reisverzekering

Bij de meeste reisverzekeringen kun je rubriek Autohulp meeverzekeren. De dekking verschilt per verzekeraar. De dekking bestaat uit 3 onderdelen:

  1. hulpverlening langs de weg danwel sleepdienst naar een garage;
  2. vervoer van de auto naar Nederland als deze niet binnen enkele werkdagen te repareren is;
  3. vervangend vervoer autohuur.

Niet alle reisverzekeringen bieden standaard dekking voor pech/hulpverlening langs de weg. Bij sommige verzekeringen moet je zelf een sleepdienst inschakelen en de kosten hiervan zelf betalen. Als daarna bij de garage blijkt dat de auto niet binnen enkele dagen te repareren is, dan staat er vaak een budget ter beschikking voor de kosten van autohuur en/of repatriëring. Check daarom in welke mate je reisverzekering dekking biedt voor pechhulp. Je weet dan of het inschakelen van een sleepdienst verzekerd is.

Op vakantie zonder zorgen

Ga je met de auto op vakantie? Overweeg dan een pechhulpverzekering. Deze kan het verschil maken tussen een vervelende situatie en een zorgeloze vakantie.

Heb je vragen over pechhulp? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag