Iets laten thuisbezorgen via internet wordt steeds makkelijker. Niet zo gek dus dat het aantal bezorgdiensten van maaltijden en postpakketten flink groeit. Steeds vaker ook wordt de bezorging uitgevoerd door particulieren die graag een centje bijverdienen. Daarbij maken ze niet zelden gebruik van hun eigen auto. En, je raadt het al, daarin schuilt gevaar.

Autoverzekering

Bezorgdiensten – en vooral als het gaat om maaltijdbezorging – worden door verzekeraars als groot risico gezien. De standaardpremie voor een (bestel)autoverzekering is niet op dit risico afgestemd. Particulieren en ook bedrijven die hun auto gebruiken om maaltijden of postpakketten te bezorgen, zijn daar standaard niet voor verzekerd.

Schade tijdens bezorgen niet verzekerd

Er is geen dekking voor schade die ontstaat tijdens het bezorgen. Dit betekent dat zowel de eigen schade als de WA-schade aan derden volledig voor eigen rekening komt. Heeft de tegenpartij letsel? Dan kan het om veel geld gaan. Dit betekent een flinke financiële strop met alle gevolgen van dien.

Informeer je verzekeraar

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt gevraagd naar het gebruik van je auto. Als dit gebruik later wijzigt, is het van groot belang je verzekeraar daarover direct te informeren.

Ga verstandig de weg op! Overleg altijd met je verzekeraar of tussenpersoon voordat je je personenauto of bestelwagen gebruikt voor bezorgdiensten.

door: Johan Kooijmans