Is uw tablet of smartphone verzekerd?

Hij is niet meer weg te denken uit uw dagelijks leven, uw smartphone of tablet. Ook al bent u nog zo zuinig op dit kostbare bezit, er kan altijd iets mee gebeuren. Slim om even bij stil te staan!

In de woning

Als u uw tablet of smartphone binnenshuis laat vallen, bieden de meeste inboedelverzekeringen hier dekking voor. Schade ontstaan buiten uw woning is meestal niet verzekerd.

Buiten de woning

Er zijn verzekeraars die een aanvulling op de inboedelverzekering aanbieden. Buitenshuis ontstane schade aan mobiele apparatuur is dan onder voorwaarden tot een bepaald bedrag meeverzekerd.

Op vakantie

Een reisverzekering biedt dekking voor diefstal en beschadiging van mobiele apparatuur. De dekking is gebaseerd op een verzekerd bedrag en een schade-uitkering vindt plaats op basis van dagwaarde. Als u een hoger bedrag wilt verzekeren, kunt u een mobiele-apparatuurverzekering afsluiten.

Mobiele-apparatuurverzekering

Dit is een speciale verzekering voor mobiele apparaten zoals smartphones, tablets, fotocamera’s en laptops. Deze verzekering biedt zowel binnen als buiten uw woning dekking voor schade.

door: Johan Kooijmans