Bij de huur van een auto, motor of camper, heeft de verhuurder deze meestal casco (all risk) verzekerd. Als je onderweg schade hebt, wordt het eigen risico bij jou in rekening gebracht.

Eigen risico

Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs. Het kan echter ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Als je vervolgens schade hebt aan de huurauto, moet je dit eigen risico betalen. En dat kan zomaar 500 tot 2.000 euro zijn! Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit eigen risico gedekt tot maximaal 6.000 euro.

Let op de uitsluitingen

Op de cascoverzekering van de verhuurder zijn vaak standaard zaken niet verzekerd, zoals schade aan de boven- of onderkant, interieur, spiegels, ruiten, banden of schade door verlies van sleutels. De Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt het eigen risico van gedekte schades op de cascoverzekering van de verhuurder.

Borg

De Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt ook de eventuele waarborgsom die de verhuurder inhoudt voor een niet-verzekerde cascoschade.

Wat kost dat?

Bij huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag. Bij huur van een camper € 8,- per dag.

Je kunt tegenwoordig bij internationale verzekeraars eenvoudig online autohuurverzekeringen afsluiten, die dekking bieden voor de doorgaans uitgesloten schades. Laat je tussenpersoon je hierbij helpen en je huurt voortaan onbezorgd!

door: Johan Kooijmans