Een laptop, die dure zonnebril, je mooiste cd’s… veel mensen hebben ongemerkt voor een behoorlijk bedrag aan spullen in hun auto liggen. Maar wist je dat diefstal uit je auto niet of slechts beperkt is verzekerd? Is er ingebroken in je auto en zijn er spullen gestolen? Voortaan weet je precies wat er onder de inboedelverzekering valt en wat onder de autoverzekering.

Gestolen inboedel uit auto

De meeste inboedelverzekeringen bieden dekking voor gestolen inboedel uit een auto. Maar let op, de dekking is vaak gemaximeerd tot € 250,-. Het moet bovendien om echte inboedel gaan, er is geen dekking voor kostbaarheden en autoaccessoires. Diefstal is uitsluitend verzekerd na braak en de gestolen voorwerpen mochten niet in het zicht liggen.

Inbraakschade aan je auto

Tijdens een inbraak veroorzaken de inbrekers vaak schade aan je auto. Deze inbraakschade kun je op je autoverzekering claimen, mits deze minimaal een beperkt casco dekking heeft. Je hebt geen no-claim terugval. Ben je enkel WA verzekerd? Dan is inbraakschade aan je auto niet verzekerd.

Weg met die waardevolle spullen

De conclusie is simpel: laat geen waardevolle bezittingen achter in je auto! Deze zijn slechts beperkt verzekerd. Bovendien verklein je zo de kans op inbraakschade aan je auto. Neem dingen van waarde dus even mee naar binnen, dat is wel zo slim.

door: Johan Kooijmans